Aangenaam kennis te maken

MAAK EEN AFSPRAAK

Introductie

Evenals THALES, IAK, ASML, NXP, ATOS, Lighting werd BISIS Consultancy vanuit Philips verzelfstandigd.

Begin zeventiger jaren van de vorige eeuw werd BISIS opgericht binnen Philips Eindhoven bij de afdeling Personeelszaken als Bureau Begeleiding Buitenlanders om zowel expatriates als impatriates en zgn. local foreign nationals te adviseren en te ondersteunen.

Philips

Ten behoeve van internationaal mobiel personeel was Bureau Begeleiding Buitenlanders binnen het Philips Concern door de Raad van Bestuur van Philips aangewezen als eerste aanspreek punt met betrekking tot onderwijs van de kinderen alsmede de sociale begeleiding van het nieuwe gezin. (M.a.w. ondersteuning van het gezin bij het vinden van een nieuw sociaal netwerk in het nieuwe land).

Voor de nieuwe buitenlandse medewerkers en hun gezinnen werd de Philips International Club opgericht, waar met name in het weekend vele activiteiten werden georganiseerd.

Begin negentiger jaren bleek er aan een dergelijke club geen behoefte meer te zijn in verband met de vele (internationale) activiteiten die in Eindhoven waren ontstaan en werd de Philips International Club opgeheven.

Ook werd de naam Bureau Begeleiding Buitenlanders veranderd in BISIS, Bureau for Information and Support International Staff, welke naam de lading beter dekte.
Aangezien er ook steeds vaker door niet-Philips bedrijven een beroep op de expertise van BISIS werd gedaan besloot Philips Personeelszaken eind 1997 om BISIS te verzelfstandigen.

BISIS als zelfstandig bedrijf

Op 1 januari 1998 werd BISIS Consultancy te Eindhoven een zelfstandige onderneming met als specialisatie onderwijs advies aan gezinnen die worden uitgezonden of terug keren naar Nederland (zogenaamde expatriates).
Ook de groeiende groep niet-Nederlandse gezinnen waarvan de kinderen Nederlands als tweede taal kiezen wordt door ons geadviseerd en ondersteund.

Bedrijven die voor de kinderen van hun impatriates en local foreign nationals internationale scholen in Nederland bekostigen, kunnen eveneens rekenen op een onderwijs advies op maat ten behoeve van hun buitenlandse medewerker en zijn of haar gezin. Voor hen zorgt BISIS eveneens voor een nieuw sociaal netwerk (huisvesting, gezondheidszorg, clubs e.d.)

Namens het internationale bedrijfsleven in Nederland heeft BISIS een bestuurszetel in de Stichting Internationaal Onderwijs met als doel het internationale onderwijs In Nederland te bevorderen en te ondersteunen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem gerust contact op

info@bisis.com
Tel: +31 (0)40 – 2 35 35 00

VRAGEN OVER DE DIENSTVERLENING VAN BISIS?

VRAAG EEN EXPERT

BISIS is actief in alle expat landen van de wereld!

Momenteel adviseren en ondersteunen we o.a.

Oostenrijkse, Britse, Franse en Duitse gezinnen in de V.S., Oostenrijk, België, Duitsland, Nederland, Italie, Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, China, Singapore, Brazilië; Belgische gezinnen in de V.S., Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Singapore, Nederland; Italiaanse gezinnen in de V.S., Frankrijk, Singapore, Nederland; Deense gezinnen in Zweden, Frankrijk, Zwitserland, de V.S. en Nederland; Braziliaanse gezinnen in Rusland, Nederland, Singapore en de V.S.

En uiteraard, vele Nederlandse gezinnen wereldwijd.

SLUIT JE AAN BIJ ONZE FAMILIE